Mikko Siitonen

"Perussuomalaiset"

Perussuomalaiset on omituinen rotu. Heillä on syystä tai toisesta kehittynyt hyvin mielenkiintoinen tapa suhtautua kritiikkiin ja kritiikin asiallisuuteen, argumentaatioon ja retoriikkaan. He itse katsovat voivansa perustella väitteitään vaikka kuinka ontuvasti tai vähintäänkin totuuden käsitettä venyttäen ja se on silti aina "looginen totuus", kunhan se vain on persun suusta putkahtanut. Muiden argumentaatio on lähtökohtaisesti aina väärää. Tämä sama pätee vielä aukottomammin retoriikkaan: persut itse katsovat voivansa käyttää millaista kieltä tahansa arvostellessaan poliittisia vastustajiaan tai väärinä pitämiään asioita ja ihmisiä. Persuja itseään pitää kuitenkin kutsua “perussuomalaisiksi”.

Puolueen puheenjohtaja Himo Roisi ei suinkaan ole ainoa persu, joka pyrkii värikkäisiin retorisiin irtiottoihin. Persujen keskuudessa päivitellään usein sitä, miksei asioista – tai pikemminkin ihmisistä – saisi puhua niiden oikeilla nimillä, sillä onhan se niin että neekeri on neekeri, ryssä on ryssä, hintti on hintti, mustalainen on manne, muslimi on terroristi ja hurri on vittu hurri. Tämänhän lapsikin tietää eikä siinä mitään arvolatausta ole. Kuitenkaan persu ei ole persu vaan true finn, rasisti ei ole rasisti vaan maahanmuuttokriitikko, eikä natsi ole natsi vaan halla-aholainen. Joka toista väittää, on persua syvästi loukannut. Voi kyynel!

Viime kevään jytky-jytkystä lähtien olemme olleet etuoikeutetussa asemassa saadessamme seurata uljaiden perussuomalaisten töhöilyä, huonoa ja sivistymätöntä käytöstä, loputonta mussutusta ja selittelyä, Soinin kerta kerralta vaikeampaa väistelyä, Ruohonen-Lernerin otsalle kasvavia yhä suurempia ja kylmempiä hikikarpaloita sekä hirvisaarten, eeroloiden, oinosten  ja halla-ahojen tapaa loukkaantua milloin mistäkin ja milloin kellekin. Ja sitä jatkuvaa mököttämistä Hyysärille. “Ei kuulkaas, kun meitä jahdataan epäoikeudenmukaisesti ja voi kyynel kyynel kyynel! Ja mehän saadaan sanoa ja te ette! Se oli läbällä! Niiiii-in!”

Meidän ilonamme siis on parlamentissa puolueen mitan verran kiukuttelevia keski-ikäisiä pikkupoikia, jotka ovat jämähtäneet niiiii-in yläasteelle moraalikäsityksissään. Heidän mukanaan noussut piilostahuutelijoiden, perässähiihtäjien ja pseudoimitaattorien mölisevä keskustelupalstalauma vaikuttaa jopa yhteenlasketulta argumentointitaidoiltaan pikemminkin laumalta kädettömiä kuin kädellisiä eläinkunnan edustajia. Mahtavaa.

No nyt sitten tämä viimeisin. Sarjakuvataiteilija Ville Ranta meni ja piirsi pilakuvan. Ja että persuista vielä. Voi kauhistus!! Tämä sama ammattiloukkaantujien lauma paheksui muutama vuosi sitten länsimaisten muslimihyysäreiden tokkaa siitä, etteivät Muhammed-pilapiirrokset olleetkaan jokaisen lehden etusivulla ja jatkuvana luuppina Ylen ohjelmistossa. Nyt sitten poliittinen pilakuva onkin aivan kauhean kamalan hirveän asenteellinen. Voi kyynel!

Minulla ei ole ennakkoluuloja persuja kohtaan sillä minä tiedän että osa heistä ja heidän äänestäjistään on joko patarasisteja tai kaappirasisteja, osa heistä viehättyy totalitaristisista päiväunista ja osa on vain ihan älyttömän tyhmiä. Jos joku ihmettelee tai peräti (iik!!!) kauhistelee nyt tuota mitä juuri kirjoitin, niin vastapainoksi kehotan lukemaan hieman keskustelupalstoja, joissa perussuomalaisten kannattajiksi julistautuvat kertovat omia sivistyneitä ja perusteltuja näkemyksiään tämän tekstin kirjoittajan viiteryhmistä. Väitän – tai siis tiedän – että äskeinen alkeellinen ja vihamielinen retoriikkani ja argumentointini olikin varsin kilttiä ja sievistelevää. Mutta voi vihapuhe, vihapuhe, vihapuhe sentään.

Teenpä tässä pienen lupauksen. Lupaan julkaista omassa blogissani (mikkosiitonen.net/) kaiken sen materiaalin, mikä saa persun itkuraivariin. Tämä on palvelukseni kaikille ammattiloukkaantujille, jotta pysyisivät leivän syrjässä kiinni. 

---

Ps. Tämähän oli siis trolli, vedätys. “Perussuomalaisen tekotaiteen” kritisointi on kikka, jolla halutaan ärsyttää tosikoita. Tämä on tietoinen provo. Tiedetään, että rääkäisy tulee”

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Matti Jalagin

Mitä tyttäresi oli tuosta kirjoituksestasi mieltä?

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Mitäpäs se yksivuotias näistä tämän ajan asioista ymmärtäisi. Taitaa olla ihan hyvä vaan, eikö totta?

Matti Jalagin

Jaa-a.

Jos minulla olisi tässä ajassa vanhana kääkkänä 1-vuotias tyttö, niin olisin todennäköisesti kovastikin konservatiivisempi asioiden suhteen.

Ehkä suomalaiset neidot aikanaan oppivat uusille tavoille sitten, tiedä häntä.

Mutta provona tuo oli kohtuullisen hyvä, joskin liian pitkä ja tunteella vuodatettu eikä niin ollen toimi tänä hätäisenä aikana.

Mitä ay-aktiivi on muuten mieltä siitä, että työvoima liikkuu vapaasti eikä sen liikkeitä voi enää esim. Baltiasta estää millään?

Jukka Jänönen

"Mitäpäs se yksivuotias näistä tämän ajan asioista ymmärtäisi. Taitaa olla ihan hyvä vaan, eikö totta?"

:D Hyvä kommentti. Olen itsekin varmaan taantunut kun lukaisin äkkiä tuon profiilisi ja luin; ristiinnaulittu kunnanvaltuutettu. Ihmettelin ensin ja luin tarkemmin.

Kirjoitettaessa puhutaan typosta, mikähän sitten lukiessa. Varmaan lukihäiriö tai jotain.

Anis Harran

"Mitä tyttäresi oli tuosta kirjoituksestasi mieltä?"

Jossain päin maailmaa tämä ymmärrettäisiin uhkauksena. "Me tiedämme, että sinulla on pieni tytär, joten pidäpä pienempää suuta." Tätä on nähty, ja kumma kyllä tätä tavaraa tulee aina tietyn mielipideryhmän edustajilta.

Hieno kirjoitus muuten! Eikä minusta lainkaan trolli. Nyt kun lisäsit tuollaisen lauseen loppuun, voivat fiksuimmat persut ehkä tajuta jujun, eivätkä täytäkään kommenttiosastoasi tavanomaisella törkytulvalla. Sitä taas olisi ollut hauska lukea, vähän niin kuin on hauskaa paviaaniaitauksen laidalla tehdä pieniä eleitä ja irveitä ja katsoa kuinka lauma reagoi.

Käyttäjän BBKorhonen kuva
Benny Korhonen

Mita Matti rehellisesti odotit saavasi vastaukseksi tuohon ensimmaiseen kysymykseesi?

Heikki Kosalainen

Mielestäni oli niin huono kirjoitus, ettei toimi edes provona.

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Minulla olikin hieman sellainen tuntuma, etteivät kaikki tästä kirjoituksesta tule pitämään.

Ilkka Järvelä

Minusta tämä oli ihan hyvä teksti. Niin joo, olen perussuomalainen. En tiedä missä määrin kirjoittaja oli tosissaan, ehkäpä täysin taikka sitten pilke silmäkulmassa osin. No, jatkokeskustelu saattaa antaa vastauksen noihin juttuihin mutta olipa miten tahansa niin ei se edellämainitsemaani muuksi muuta.

Miika Viitanen

Tämä on loputonta. Kun luin otsikon että Soinista on tehty pilakuva näin jo mielessäni tällaisen blogikirjoituksen. Kuten ei PS:nkään edustajien kirjoituksista ei tästäkään nyt kovinkaan sivistynyt mieli tullut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vaan tanssijat voivat voittaa marssijat! Meidän on opittava tanssimaan paremmin.

Rauni Viren

Voi hyvä luoja.

Tanssi ihmeessä, mutta kiviä tai pulloja älä heitä.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14060288.ab

Lalli Laaksonen

Loistava kirjoitus! Tosin "rotua" vastaan esiintyminen tarkoittaa rasismia sen varsinaisessa merkityksessä. Olet siis rasisti. Edelleen on tunnettua, että moista rotua saa vapaasti pilkata eli rasismisi on ns. hyvää rasismia. Aikaisemminhan oli luvallista pilkata vain yleisesti suomalaisia, miehiä ja heteroita. Pilkan voi esittää myös positiivisesti sanomalla, että suomenruotsalaiset (tai demarit, kokoomuslaiset, vihreät) ovat hienompia ja paremmin käyttäytyviä, yhteisöllisiä, sivistyneitä jne. Kaikkein uljaimpia ovat ne (vasemmistoliitto), jotka 20 vuotta sitten myivät velallisten yrittäjien lainat moottoripyöräjengeille ja nyt juuri ovat ripustaneet koko maan ja varsinkin nuoret ja lapset 76 miljardien euron velkakiikkuun. He ovat nimittäin vastuullisia ja ne alemman rodun edustajat ovat yhteistyöhaluttomia.

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Rasisimi liittyy "rotuun". Rotu puolestaan ei liity poliittiseen näkemykseen, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntaukseen eikä kansallisuuteen. Käytin tarkoituksella "rotua" aivan väärällä tavalla.

Minusta kaikkea saa ja pitää pilkata.

Ilkka Järvelä

Miksi kaikkea saa ja pitää pilkata? Rakennammeko tällä keinoin parempaa Suomea?

Minusta suurin yhteiskunnallinen ongelmamme on nuorten suuri syrjäytyminen työelämästä eläkkeelle aivan liian nuorena. Tämän asian hoitamiseen pitäisi panostaa, toki ensin pitäisi löytää syitä miksi tällaista tapahtuu. Yhtenä suurena syynä arvelisin olevan koulukiusaamisen ja sen että meillä ei ole oikein välineitä puuttua asiaan. Kiusaamisen tuloksena on lukuisia surullisia ihmiskohtaloita, näille kiusatuille jää asiasta todella pitkäaikainen trauma joka usein näkyy jopa työkyvyn menettämisenä.

Ei Mikko varmasti sinustakaan tunnu kivalta jos tyttöäsi aikanaan pilkataan koulussa vaikkapa siitä syystä että hän sattuu olemaan viherpiipertäjän tytär. Tai jos noin käy niin kerrotko sitten koulun vanhempienillassa sekä myös tyttärellesi että sinusta kaikkea saa ja pitää pilkata?

Anis Harran

Siinä uusi variaatio ensimmäisen kommentin sävystä. "Jos et lopeta persujen arvostelua, tyttäresi saattaa joutua koulussa kiusatuksi." Täällä palstoillahan on tosiaan lupailtu moneen kertaan, että "sitten kun", niin viherpiipertäjät ja musut eivät enää Suomessa tunne oloaan mukavaksi. Netissä, kaduilla ja julkisissa kulkuneuvoissahan tämä valtakunnallinen koulukiusaaminen on jo aloitettu.

Ilkka Järvelä

Anis Harran: "Siinä uusi variaatio ensimmäisen kommentin sävystä. "Jos et lopeta persujen arvostelua, tyttäresi saattaa joutua koulussa kiusatuksi." Täällä palstoillahan on tosiaan lupailtu moneen kertaan, että "sitten kun", niin viherpiipertäjät ja musut eivät enää Suomessa tunne oloaan mukavaksi. Netissä, kaduilla ja julkisissa kulkuneuvoissahan tämä valtakunnallinen koulukiusaaminen on jo aloitettu."

Mikäli tämä liittyy omaan kommenttini niin viestini sanoma on siinä totaalisesti väärinymmärretty. Tuolla alempana Mikko Siitonen kommentoi vastaavasti viestiäni kylläkin ymmärtäen sanomani kuten sen tarkoitinkin. Mikon viesti johon viittaan alkaa etunimelläni osoittaen sen että oli vastaus viestiini, muutenkin viestistä käy ilmi että tähän se liittyy.

En toivo että Mikon lasta kiusataan koulussa koska sattuu olevan viherpiipertäjän lapsi. Näin Mikkokin ajattelee. Yhtä lailla en toivo omaa lastani kiusattavan koulussa vaikka onkin rasistipersun lapsi. Uskon että tässä asiassa Mikko Siitonen on samaa mieltä kanssani.

"Kaikkea saa pilkata" liittyy kai pikemminkin siihen että aikamme ilmiöitä pitää saada kritisoida myös satiirin keinoin ja siinä ei ole mitään pahaa. Minusta Ville Rannan persu-pilakuva oli hyvää satiiria, ihmettelin lähinnä paikkaa jossa se julkaistiin. Tosin en tiedä millainen lehti Kirkko ja kaupunki (vai mikäs sen lehden nimi olikaan) on, mutta jos se on tyyliltään "hartauslukemistoa" niin sitten minkäänlaisten pilakuvien julkaisu lehdessä on minusta aika erikoinen valinta. Mutta ilmaisesti kyseinen lehti ei ole "hartauslukemistoa" vaan hieman erityyppinen. Kulttuurilehti Kaltioon vaikkapa, johon Ranta aiemmin teki Muhammed-pilakuvan, kyseinen persu-pilakuva olisi sopinut oikein mainiosti.

Anis Harran

Ilkka: "Mikäli tämä liittyy omaan kommenttini niin viestini sanoma on siinä totaalisesti väärinymmärretty."

Hyvä että korjasit ja eliminoit mahdollisen väärän tulkinnan. Sitten kaikki on hyvin eikä kenelläkään ole käynyt mielessä vetää lapsia ja muita perheenjäseniä tähän keskusteluun. Muuten vain ja sattumalta kaksi eri Mikon tekstistä erimielistä otti jostain syystä kommenteissaan esille hänen tyttärensä. Kuten totesin, jossain päin maailmaa, vaikkei ehkä Suomessa, kirjoittajan läheisten vetäminen tällaiseen keskusteluun olisi voitu tulkita vähintäänkin erikoisena.

Ilkka Järvelä

Onneksi viimein tajusit. Viestini pointti oli vastata lauseeseen "Minusta kaikkea saa ja pitää pilkata." josta Mikon kanssa keskusteltuamme olemme nyt samaa mieltä: meistä kummankaan mielestä kaikkea ei saa pilkata.

Anis Harran

Eihän kai kellekään muulle olisi tullut mieleen pitää persuja rotuna, mutta persut itse tuntuvat niin ajattelevan, koska heidän kritisoimisestaan saa aina naamalleen rasistisyytöksen. "Olet siis persuvastainen, siis rasisti." Ei kai tämä voi tarkoittaa muuta kuin että persut pitävät persulaisuutta rotuna.

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Työvoiman vapaa liikkuvuus on periaatteellisella tasolla hyvä ja kannatettava asia. On hyvä muistaa, että se mahdollistaa myös suomalaisten liikkumisen toisiin maihin. Huolestuneempi olen (osan) suomalaisten työnantajien ja yrittäjien (mm. rakennusalalla) moraalittomuudesta ja työelämän pelisääntöjen kiertämisestä ja rikkomisesta. Tästä seuraa epäinhimillisiä työolosuhteita ja ihmistä halveksivaa palkkausta sekä vierastyövoiman häikäilemätöntä hyväksikäyttöä. Tämä kaikki kietoutuu usein harmaateen talouteen ja on silläkin tavalla yhteiskunnalle vahingollista. Mutta korostan: ongelma ei ole työntekijöissä vaan työn teettäjissä.

Matti Jalagin

"Työvoiman vapaa liikkuvuus on periaatteellisella tasolla hyvä ja kannatettava asia. On hyvä muistaa, että se mahdollistaa myös suomalaisten liikkumisen toisiin maihin. Huolestuneempi olen (osan) suomalaisten työnantajien ja yrittäjien (mm. rakennusalalla) moraalittomuudesta ja työelämän pelisääntöjen kiertämisestä ja rikkomisesta. "

Eli et ole lainkaan perillä niistä periaatteista, joiden perusteella työvoiman tulisi vapaasti liikkua myös Suomeen päin EU:n säännösten perusteella ja silti vakaalla rintaäänellä huhuilet omiasi. Miksi?

Jussi Heino

Tämä oli oikein hyvä teksti. Tokihan se persuihin koskee kun kuulee tai lukee totuuden siitä pelle laumasta jotka kutsuvat itseään True Finn käsittellä. Se lienee sellainen postmoderni ärsyke joita tältä armoitetulta pellepuolueelta on syytä odottaakin. He ovat ammattiloukkaantujia jotka kyllä käyvät ala-arvoisin asein muiden kimppuun, mutta armoton itku ja parku tulee kun saavat maistaan omaa lääkettään. Miten ihmeessä kukaan täysjärkinen ihminen uskoo enää tähän pelleporukkaan? Niin ne valkoista roskasakkia edustavat kansalaiset jotka eivät oman elämänsä pilaamiseen löydä muuta syytä kuin muslimit ja maahanmuuttajat sekä homot yms. Eivät tajua että jos oma suksi ei luista niin syy ei ole välttämättä ympäristösssä.

Soini ja muutkin tämän puolueen henkilöt elävät vuoroin mielikuvitus maailmassa ja vuoroin käyvät huutamassa sekä kirkumassa todellisessa maailmassa. Mielikuvitus maailma on tämä Katollinen maailman katsomus, jota Soini on nyt levittämässä koko Suomeen, mukamas Suomalaisuuden säilyttämisen nimessä. Mitä Suomalaista on Katollisuudessa? Tai miksi sinäänsä järkevät ihmiset uskovat mielikuvitus maailmoihin ja magiaan?

Toki on tullut monet hyvät naurut tämän Soinin takia vuodatettua. Mies mainostaa olevansa rehellinen mies kuten puolueensa, mutta se ei estänyt häntä kopioimasta kokonaista ilmastokannanottoa väittäen sitä omaksi tekeleeksi? Vai rehellinen Suomalainen mies? Missä on rehellisyys ja missä on tämän Paavin kätyrin Suomalaisuus?

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

"Katollinen maailman katsomus..." Heino voisi vähän valistaa meitä vähemmän järkeviä: millainen on katoton maailmankatsomus vai pitäisikö kirjoittaa heinolaisittain "Katoton maailman katsomus"?

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Noh noh. Ei kait se Timo sentään paavin kätyri ole.

Jussi Heino

No ehkpä sitten vain Paavin mannekiini, Soini siis. Mutta että tällainen tuhansia vuosia vanhoja arvoja ajava satu-uskoaan korostava mies ajaisi OIKEASTI suomalaisten asiaa ja parasta?? He elävät oikeasti ihan omassa maailmassa satuolentojen ja uhkien kanssa. Oli ne sitten tuhansia vuosia vanhoja vakavasti skitsifreenisten ihmisten houreita tai sitten kuvitelmaa siitä, että kun palataan markkaan takaisin ja erotaan eurosta ja Europpasta niin siitä riemu repiäisi. Tai että toinen satu-uskomus olisi valloittamassa salakavalsti Suomen?Haloo?? Jos Soini olisi oikeasti halunnut edes tätä hän olisi mennyt hallitukseen eli erottaa Suomen eurosta. Mutta hän on niin raukkamainen ja pelkuri, ettei uskalla tehdä mitään mikä vaarantaisin puolueen äänimäärän sekä menestyksen. Huutaa vain kuin mielisairaalan potilas samaa laulua joka ainoassa välissä missä pääsee ääneen. Kuunnelkaapa vain seuraavan kerran kun tämä imaami aloittaa huutonsa eduskunnassa?!Ei vaihda edes levyä eikä TODELLAKAAN OSAA KERTOA USKOTTAVAA TARINAA MITEN PAREMMIN ASIOITA PITÄISI HOITAA? Huutaa vain kuinka paha Euro on jne.

Odottaa ilmeisesti Paavin ohjeita tai jotain(pieni joke/vitsi persulaisittain tähän loppuun, mutta sanon heti että tuo viimeinen lause oli vitsi, toisin kuin Persut, joiden puheista ei ota pirukaan selvää mikän on pelleilyä ja mikä ei)

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Ilkka, olet aivan oikeassa. Kaikkea ei saa pilkata, kirjoitin hätäisesti ja väärin.

Mutta saako poliittista puoluetta tai siihen liittyvää ilmiötä pilkata? Ottamatta kantaa oliko Ville Rannan pilakuva hyvä tai huono, se joka tapauksessa oli tarpeellinen. Niinkuin kaikki poliittiset pilakuvat.

Se, että yksittäiseen ihmiseen kohdistetaan pilkkaa tai agressiivista käytöstä johtuen hänen poliittisesta kannastaan, ihonväristään, sukupuolisesta suuntauksestaan tai melkein mistä vaan nykyään, on erittäin huolestuttava ilmiö, joka tuntuu koko ajan muuttuvan hyväksyttävämmäksi ja hyväksyttävämmäksi. Ja usein varsin kaksinaismoralistisella tavalla.

Tämä oikeastaan oli tämän kirjoituksen pointti, vaikka taidankin olla turhan taitamaton kirjoittaja, että olisi aiheeseen kannattanut puuttua.

Jussi Heino

Höpön höpö! Et ole taitamaton ja kirjoituksesi oli täyttä asiaa :)

Nyt pistän nukkumaan. Öitä kaikille! Huomenna uusi päivä taas.

Anis Harran

Älä nyt heti heitä hanskoja tiskiin, vaan jatka kuin mies! Anna koiralauman räksyttää. Kyllä ne vielä koulutetaan.

Kirjoituksesi oli oikein hyvä, ja jokainen tajusi sen edustavan sarkastista tyylilajia. Jos persut loukkaantuvat, osoittakoot millä tavalla ja missä asiassa olit väärässä. Vihaa lietsovia poliittisia liikkeitä voi ja pitää kritisoida. Vain sillä tavoin persutkin oppivat, ettei ihan mitä tahansa kritiikittä siedetä.

Arvo Kuusela

Liityn tämän kirjoituksen kehujiin.
Tässä oli mielestäni tuotu hyvin, liioitellusti, sarkastisesti ja humoristisesti, esiin eräitä asioita perussuomalaisista, sellaisia asioita joita pitäisikin tuoda esiin, mutta joitka asiat laimeasti ja maltllisesti esiin tuotuina helposti jäävät huomaamattakin.

Tämä kirjoitus oli tavallaan myös parodia persujen omasta kirjoitustyylistä, joka on osittain peräisin homma-foorumilta, osin vanhaa vennamolaista perinettä Soinilaisittain modernisoituna.

Ennenkaikkea tärkeätä on että toisin ajattelijat eivät vaikene, tarkoitan toisinajattelijoilla niitä jotka ajattelevat eri tavalla kuin persut. Jos vaikenemme se tulkitaan väärin, siten että mukamas hyväksyisime persulaisen ajattelun, se olisi vaarallista.

Kiitos kirjoituksesta, näitä tarvitaan, mutta ei pelkästään näitä, myös nitä asiapohjaisia juttuja, tyyliin Pekka Haavisto. Haavisto näyttää mallia miten persuihin pitää suhtautua, ei tuomiten, ei pikaten, mutta omat näkemykset lujasti ja johdonmukaisesti esiin tuoden.

Pekka Haavisto on argumentoijana omaa luokkaansa, luokassa johon ei moni pysty, mutta siihen kannattaisi pyrkiä. Tämän blogin tyylilaji on myös arvokas, tätäkin tyylilajia tarvitaan, se on myös lähellä sitä tyylilajia jota itsekin usein käytän. Olen kuitenkin vakuuttunut että Pekka Haaviston argumentointityli on se jolla peli varsinaisesti voitetaan. Se pitäisi pitää mielessä.

.

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Juuri tästä oli kysymys eli homma-/persuretoriikan parodiasta. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että keskustelun tulisi olla asiallista.

Pentti Hilkuri

Tämä Puheenvuoro ansaitsisi paikan US etusivulla. Taitavasti kirjoitettu.

Seppo Hildén

Heh, muistutat paljon näöltäsi sitä valelääkäriä siinä peruukissa, joka antoi median ottaa rauhassa itsestään kuvia käräjillä.

Et ole sattunut harrastamaan ihmisrotujen vertailun lisäksi puoskarointia?

Eikö olekin samaa näköä:

http://www.ts.fi/online/kotimaa/160236.html

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

No ei ihan kuin peiliin katsoisi, mutta kiitosta vaan. Niin, ja minähän se tässä juuri EN vertaile rotuja.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Aivan älyttömän älykkäästi kirjoitettu! Tervetuloa US:een. Perussuomalaisia ja kaappiperussuomalaisia onkin alkanut kadota täältä, mutta vihreitä on tullut tilalle. Minkähän merkki se on?

Yksi virheellisyys. Ei true finns vaan pelkästään the Finns on virallien englaninkielinen nimi. Nämä varkaat ovat omineet suomen kielestä omaan yksityiseen käyttöönsä tavallisen ja tarpeellisen sanan, perussuomalaiset. Vähän aikaa sitten he omivat meille suomalaisille erittäin tärkeän englanninkielen sanan the Finns. Ihan diktatoorisia elkeitä. Muissa kielissä on edelleen sannfinländarna ja istinnie finni, tosisuomalaiset.
Ja Turussa teatterirevyyssä esiintyvät myös sannfinlandssvenskarna.

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Kiitos, kiitos.

Olet mutten oikeassa: nehän ovat nykyään kaikki suomalaiset eli the Finns. Huoh...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

The Finns sanan valtaaminen on totalitäärisen kansallisuusideologian toteuttamista. Jos jotkut ryhmät tai yksilöt eivät ole lojaaleja kansakunnalle sillä tavalla kun persukaaderit sen lojaalisuuden määrittelevät heidät sysätään ulos kutsumalla heitä "muka-sen ja senmaalaisiksi".
Näin toimivat kansallisuusmieliset uusoikeistolaiset kaikkialla, persut ovat lukeneet strategiaoppaansa hyvin. Saappaat marssivat.

Heikki Ojala

Kiitos! Pidin erityisesti kohdasta: "onhan se niin että neekeri on neekeri, ryssä on ryssä, hintti on hintti, mustalainen on manne, muslimi on terroristi ja hurri on vittu hurri. Tämänhän lapsikin tietää eikä siinä mitään arvolatausta ole." Tälle on käyttöä.

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Mukavaa, että voin olla avuksi.

Reijo Tossavainen

Tuohon näkemykseen kun lisää vielä kansanedustaja O. Soininvaaran arvion, että perussuomalaiset ovat parasiitteja eli loiseläimiä. Ja kun kaiken kukkuraksi toteaa kuten herra Kansikas täällä Uuden Suomen blogissa niin moneen kertaan, että perussuomalaisten kansanedustajat muodostavat apinalauman... niin mukasivistunyt ja mukasuvaitseva näkemys on täydellinen.

Hyvää joulua! Jos se ei vihreille muutoin onnistu, niin voi katsella pilakuvaa...

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Kiitos, ja hyvää joulua myös sinulle!

Annas kun arvaan: siteeraat Soininvaaraa väärin, asiayhteydestä irrotettuna ja/tai tarkoitushakuisesti? Muistelen tässä keskustelua jota käytiin Jussi Halla-ahon fb-päivityksistä (kreikka-sotilasjuntta jne.) ja aivan omituisia asioita väitettiin kyseisen Soininvaaran sanoneen. Jokainen joka vaivautui Soininvaaran "siteeratun" blogikirjoituksen lukemaan, huomasi että eihän hän tosiaankaan mitään sellaista ollut sanonut. Josta päästäänkiin kirjoitukseni ingressiin...

Lisäksi, joka on hyvä tiedostaa, edustan täällä vain itseäni.

Jussi Heino

Mikko

Reijo Tossavainen on tyypillinen persu. Hän joko valehtelee päin naamaa(kuten Soini ilmastogatessa)/vääristelee tai vai vitsailee. Se on persumaista eli pelleillyä kuten Pelle puolueelle kuuluukin. Ai niin, uhkailu meinasi jäädä. Ihan todella törkeitä ja ala-arvoisia nämä Persut. Herkkähipiäisiä itkupillejä, joiden sietokyky arvostelulle on lähellä nollaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Valtakunnan korkein mukaleiman käyttäjä on avannut suunsa. Vaviskaa!

Käyttäjän BBKorhonen kuva
Benny Korhonen

Reijo, jos haluamme harrastaa tahallista tyhmyytta ja irtonaisten asioiden heittelya, niin eikos Persujen piirista ole luvattu poistaa varmistimet, toivottu panssareita kaduille ja haluttu vieda presidenttia saunan taakse. Viimeista kommenttia lukuunottamatta namakin kuulostavat pahemmilta heitoilta kuin oikeasti olivat, ja niiden vatvominen on ollut aika yliampuvaa. Mita tuohon saunan taakse viemiseen tulee, niin sen lausuja tiesi kylla tasmalleen mita sanoi, mutta ei ottanut sanomisistaan vastuuta.

Hyvaa joulua myos kaikille, kinkulla tai ilman.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero
Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Homma jatkuu eli persukansanedustajat kantelivat pilakuvasta JSN:lle...;)
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/12...

---
Muistutukseksi aiemmin tapahtuneesta. Kansanedustaja Olli Immonen kirjoitteli blogissaan 1/2010 näin:

"Nostan hattua norjalaiselle Aftenposten-sanomalehdelle sen julkaistua tänään (8.1.2010) kohua herättäneet pilakuvat profeetta Muhammadista. (...) Pilakuvien julkaisijoille jaettiin myös lukuisia tappo- ja pommiuhkauksia. (...) Esitän omalta osaltani tukeni (...) henkilöille, jotka ovat joutuneet pilakuvajupakan yhteydessä muslimien ahdistelujen, vainojen tai fatwojen kohteeksi"

Samoin Olli Immonen julkaisi pilakuvat blogikirjoituksensa oheen. (http://bit.ly/vgXtxC)

Loistavaa johdonmukaisuutta!

Toimituksen poiminnat